Bedrijfshulpverlening regelen in 3 stappen

Het goed regelen/opzetten van een team die zorgt voor de bedrijfshulpverlening is ontzettend belangrijk binnen een bedrijf. Wanneer er ongewenste gebeurtenissen plaatsvinden binnen een bedrijf kan de bedrijfshulpverlening ingezet worden, zij zullen dan zorgen voor passende hulp. Deze hulp wordt geboden wanneer er zich situaties voordoen binnen het bedrijf die de veiligheid of gezondheid van de werknemers in gevaar brengen. In Nederland is bedrijfshulpverlening voor werkgevers verplicht. Dit geldt dus voor elk bedrijf. Dat het belangrijk is om alles rondom bedrijfshulpverlening goed geregeld te hebben binnen je bedrijf dat is denk ik wel duidelijk. De grote vraag is hoe regel ik dit? In dit artikel leg ik je uit hoe je in 3 stappen de bedrijfshulpverlening binnen jouw bedrijf kunt regelen. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

In 3 Stappen de bedrijfshulpverlening binnen jouw bedrijf regelen

Bedrijfshulpverlening, afgekort ook wel b.h.v genoemd is belangrijk bij noodsituaties. Daarom zijn er ook behoorlijk wat regels en richtlijnen en is opleiding én bijscholing key. Bhv training en opleiding volgen is iets wat elk bedrijf verplicht moet doen. Het aantal mensen binnen het bedrijf die b.h.v moeten hebben hangt af van de grootte van het bedrijf/ het aantal werknemers dat er binnen het bedrijf werkzaam is. Hieronder leg ik je simpel en snel uit hoe je in 3 stappen de  b.h.v voor jouw bedrijf kunt regelen:

  1. Vraag informatie over de verschillende cursusmogelijkheden Verdiep je vervolgens in deze informatie en bekijk welke cursussen het meest belangrijk/relevant zijn voor jouw bedrijf en welke cursussen dus als eerste gevolgd moeten worden.
  2. Benader een aantal werknemers waarvan jij graag wilt dat deze één of meerdere trainingen gaan volgen. Denk hierbij ook na over de persoonlijkheid van deze mensen en schat in hoe stressbestendig zij zijn in pittige situaties waarin zij snel moeten handelen en het hoofd koel moeten houden, ga hierover ook goed met hen in gesprek. Voer de gesprekken eerst één op één en later, wanneer er is toegezegd, ook met de hele groep.
  3. Schrijf jouw team in voor één of meerdere trainingen.

Wanneer de trainingen succesvol zijn afgerond kun je een oefening houden. Ook is het belangrijk om op tijd bijscholing aan te bieden en te blijven monitoren hoe het met jouw gekozen groep gaat door met elkaar in gesprek te blijven.

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan bovenstaande tips en dat je je bedrijfshulpverlening en b.h.v, snel op orde zult hebben! Want de gezondheid van personeel is erg belangrijk.

Ook interessant..

Meest populair