De geschikte persoon vinden voor je vacature: hoe doe je dat?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan is het natuurlijk logisch dat je niet alles zelf voor elkaar kunt boksen. Er komt dus een tijd dat je personeel nodig gaat hebben. Het is daarom belangrijk om de juiste persoon te vinden voor de vacatures die je open hebt staan. Soms is het heel gemakkelijk om iemand te vinden, maar soms is het ook zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig staan hieronder wat tips beschreven zodat je binnen no time iemand kunt vinden die bij jou op de werkvloer past.

De juiste vacature

Allereerst is het belangrijk dat je een goede vacature op meerdere kanalen online gooit. Je wilt namelijk dat je vacature onder de aandacht wordt gebracht. Op die manier kunnen de mensen die een baan zoeken jou vinden. Een goede vacature bestaat uit verschillende zaken. Zo is het van belang dat je werktijden benoemt, het loon, de vacature, de werkzaamheden en het is belangrijk dat je vertelt waar je bedrijf voor staat. Daarnaast is het ook van belang om te benoemen wat jij zoekt in een persoon. Moeten ze enthousiast zijn, sociaal of juist heel erg op zichzelf? Deze zaken kun je allemaal benoemen in een vacaturetekst. Zo kunnen verschillende mensen jouw vacature vinden en op sollicitatiegesprek komen.

Bij AB Werkt kun je gemakkelijk vacatures laten plaatsen voor als je mensen zoekt voor transport, de agrarische sector of in de groene sector. Zo kun je zorgeloos werving & selectie uitbesteden. Op die manier krijg je binnen no time een sollicitant voor een fantastische baan bij jouw onderneming.

Een sollicitatiegesprek

Nadat je een vacature op het internet hebt staan, kan het zo zijn dat er een sollicitant binnen komt. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de desbetreffende persoon. Probeer hem of haar bijvoorbeeld op te zoeken via LinkedIn, zorg ervoor dat je vorige werkgevers contacteert voor een referentie en voor een goed gesprek. Het is van belang dat je diegene op een goede manier leert kennen. Zo is het van belang om achtergrondinformatie te vragen, wat hij of zij verwacht van de vacature en wat jij verwacht. Op die manier kun je erachter komen of de huidige sollicitant een match is voor jouw bedrijf. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je de klik helemaal niet voelt, wees dan ook eerlijk tegenover jezelf en neem diegene ook niet aan. Pas als je zeker weet dat het een match is, dan kun je erover nadenken om de sollicitant aan te nemen.

Een opdracht in het werkveld

Naast dat je een sollicitatiegesprek kunt voeren met de geïnteresseerde, is het misschien ook wel een idee om hem of haar een opdracht mee te doen uit het werkveld. Zo kun je bijvoorbeeld met gemak bekijken of hij of zij het in zich heeft om bij jou te komen werken. Je hebt dan een handig overzicht om te kijken of hij of zij echt past bij de vacature. Daarnaast is een opdracht uit jouw werkveld een hele handige oplossing om de geschikte kandidaat te vinden. Het kan namelijk ook zijn dat er meerdere sollicitanten op gesprek zijn gekomen. Door middel van de opdracht kunnen ze kijken wie er het beste is in de opdracht en wie dus goed aansluit bij jouw bedrijf.

Een opdracht kan binnen jouw bedrijf natuurlijk van alles zijn. Zo kun je een sollicitant een nieuw plan verzinnen voor in de agricultuur, kun je een paar vragen stellen over een bepaald product dat je verkoopt of je kunt ervoor kiezen om alvast lichte werkzaamheden op te dragen. Op die manier kun je de beste match vinden voor je bedrijf en hoef je niet meer in je eentje te knallen!

Ook interessant..

Meest populair