Is het al van jongs af aan een grote droom om je eigen pizzeria te beginnen? Dan zijn er uiteraard wel enkele voorbereidingen nodig voordat het daadwerkelijk zover is. Er komt heel veel kijken bij het opstarten van een eigen onderneming in welke vorm dan ook. Hieronder enkele punten waar je op dient te letten bij het beginnen van je eigen pizzeria.
Gerechten en menu
Uiteraard is het van belang om ervoor te zorgen dat je een nette en duidelijke menukaart opmaakt met de gerechten duidelijk uitgelegd. Denk hierbij aan de ingrediënten, maar ook aan de gerechten die wellicht geschikt zijn voor vegetariërs of veganisten. Ook een aparte drankkaart en/of cocktailkaart is een aanrader.
Materiaal
Ook al is waarschijnlijk het meeste geld al op, na het inrichten van je eigen pizzeria en het huren of kopen van een pand, toch is het van groot belang om in de keuken gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige apparatuur en kookgerei. Denk hierbij aan een goede pizzaoven voor horeca doeleinden, grillplaat, de juiste pannen, messen en servies om je gerechten ook mooi te kunnen presenteren op tafel.
Huisstijl en promotie
Het promoten van je eigen pizzeria en het terug laten komen van je huisstijl is ook zeker een essentieel punt om op te vallen in de massa. Er zijn veel Italiaanse restaurants en pizzeria’s in ons land te vinden. Door te kiezen voor een speciaal logo en de gehele huisstijl hierop aan te passen, val je lekker op. Denk hierbij aan het logo dat terug moet komen op de gevel van het pand, het servies, de glazen, het briefpapier, de bonnetjes en de kleding van personeel. Ook op social media pagina’s dien je hetzelfde logo te gebruiken, zodat jouw pizzeria direct herkenbaar is. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een leuke openingsactie met korting om mensen te trekken en ervoor te zorgen dat mond-tot-mond reclame een rol kan gaan spelen. Hoe beter de eerste ervaring is, hoe sneller mensen geneigd zijn om deze ervaring te delen met familie en vrienden.
Personeel
Goed personeel hebben is een belangrijk onderdeel van jouw eigen pizzeria. Zelf wil je in een restaurant ook graag snel en netjes geholpen worden. Zorg er dus ook voor dat je je personeel duidelijk uitlegt wat je van ze verwacht en hoe je wilt dat ze de mensen in jouw pizzeria bedienen.
Ingrediënten
Werk uitsluitend met goede ingrediënten. Mensen zullen het proeven als hun pizza of pasta is bereid met verse ingrediënten en kruiden. Dit zal zeker een meerwaarde vormen voor veel mensen. Het kost je meer geld, maar het komt de kwaliteit van het eten zeker ten goede. Serveer dit eten ook op een mooi bijpassend servies. Kijk daarvoor bijvoorbeeld eens op Horecagemak.nl.